lauantai 19. kesäkuuta 2021

"Kesämaa"

Kesäkuu on ollut tänä vuonna aurinkoinen ja lämmin. Purjehdusreissuillamme kaunis sininen meri ja taivas pilvineen ovat taas saaneet minut yrittämään maiseman tallentamista muistiin kameran kautta.




 Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu vei meidät Örön saareen, jossa tunnelma oli jotenkin kuin etelän rannoilta; erilaisen metsän siimeksessä kuului ihmeellisen uusi ja kaunis linnun viserrys, pohjoiskärjessä oli kuumaa ja ihana kahlata matalaa rantaa. 



Örössä on mukava pyöräillä pitkin hiekkateitä ja tutkia vanhaa varuskunnan linnakesaarta. Pyöriä on vuokrattavana ravintolan edustalla.



Torstaina, 17. kesäkuuta, oli sateisemman viikonlopun jälkeen taas poutaa ja hyvin lämmintä ilmaa luvassa. Tyttäremme oli nyt myös tulossa mukaan merelle ja matka alkoi, niin kuin lähes aina, Kattisaaren mukavasta tunnelmasta ja jatkui seuraavana aamuna ohi Taalintehtaan Helsingholmin laituriin. Tuulta oli sopivasti, jotta se riitti puhaltamaan venhomme perille asti, mutta saarten välissä tuulen suunta ja voimakkuus vaihteli niin että Laureena välillä miltei pysähtyi kokonaan. Aukealle selälle päästessä etelätuuli muodosti tuntuvat laineet, jotka keinuttivat venettä kuin kehtoa, mutta myös vauhti kasvoi ja kuului voimakkaampana veden solinana veneen perässä. 
 

Perillä ajaton tunnelma, kuin erillisessä "kesämaassa". Oleilua, tuttujen maisemien katselua talven jäljiltä, juoksulenkki valoisassa metsässä ja tietysti tunnelmallinen sauna ja pulahdus vilvoittavaan mereen. Metsässä laiduntavat lampaat tulivat tervehtimään matkallamme saunalle.


Aurinkoisia ja lämpimiä päiviä toisensa perään; mantereelle on luvattu viikonlopuksi lähemmäs 30 asteen helteitä, mutta merellä tuulen puhaltaessa 3-7 m/s olo ei ollut ollenkaan tukala. Aamu koirien kanssa kolmisin kalliolla, ympärillä vain sininen taivas, meri ja lämpöä väreilevä ilma linnunlauluineen; hyvä lähteä elämään uutta päivää.  "Meriaamiainen", tavaroiden asettelu tukevasti mahdollisia kallistuksia varten, koko miehistölle pelastusliivit ylle ja matkaan!





Kaikki ylös eli molemmat purjeet kokonaan auki, tuuli on alussa saaren viedessä siltä voimaa, kevyt ja lisäksi melko vastainen, mutta kurssin hieman muuttuessa purjeet asettuvat hienosti ja vauhti kiihtyy mukavasti. Matkaamme noin nelisen tuntia Bodön saareen, jonka tunnelmasta nautimme taas loppupäivän: hampparit, koiralenkkejä, saunomista.
Täällä olemme ihan omassa maailmassa, hyväntuulisia ihmisiä ympärillä, tarinoita, maisemia ja rennon lomailun ääniä. Huomiseen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti