maanantai 23. heinäkuuta 2018

Ennenkokematon helle-kesä

Tämä kesä on ollut todella aurinkoinen ja helteinen! Lämpötila-mittarimme nousee jatkuvasti +28 asteeseen ja yli! Täällä merellä lämpö ei ole niin tukahduttavaa kuin mantereella varmasti on. Telttakatos toimii sitloodan päällä aurinko-katoksena! Myös sinilevää on tänä kesänä ollut paljon ja aikaisemmin kuin olemme muina kesinä tottuneet. En ollut koskaan ennen nähnyt lauttamaista sinilevää kelluvan vastaan tai että meri näyttää raparperi-kiisseliltä.






Olemme viettäneet useamman yön Björkön ihanassa saaressa, saaren keskellä on järvi, jossa sinilevää ei ole ollut. Eilen vietimme suojaisassa kallio-poukamassa, järvellä, monta tuntia. Välillä kävin hakemassa veneeltä lounasta ja taas jatkettiin auringonpalvomista ja uimista. Taika-pentumme ei ollenkaan huolestu siitä että me tai joku muu lähtee uimaan, kuten Tico tekee. Erilainen paimennus- tai suojelu-vietti siis. Taika on näin ollen
helpompi ottaa mukaan uinti-retkillemme. Olemme aiemminkin vähän kokeilleet, jos Taika innostuisi itsekin uimaan, mutta tänään vasta Taika lähti uimaan pidempää matkaa, kohti Juuliaa. Muutoinkin oli innokas pallolla leikkijä, tosin niin että me heitimme pallon vedestä Taikalle, joka seisoi kallion kielekkeellä.


Olemme Juhan ja koirien kanssa nyt seilanneet 23 vuorokautta putkeen. Keula osoittaa kohti kotisatamaamme. Juulia on ollut mukana vaihdellen. Olemme pysytelleet muutaman tunnin purjehduksen päässä Kemiöstä, joten Kasnäsissä on ollut helppo vaihtaa kokoonpanoa. Vänö -Jurmo akseli on tullut tutuksi ja tuntuu "koti-maisemalta".
Myös Rosalaan on poikettu kauppaan, syömään ja kerran pidettiin siellä yöksi yö sadetta ja ukkosta.
Seuran satamista Hundholmen on ollut myös kätevästi "nurkilla", niin että saunominen ja peseytyminen on voitu suorittaa siellä.



Tänä vuonna tuulet ovat olleet hyvin maltilliset, siihen nähden olemme purjehtineet paljon. Toisaalta olemme viipyilleet satamissa kauemmin kuin muina kesinä, ei päämäärää eikä aikataulua-mentaliteetillä.
Blogia olen kirjoittanut myös vähemmän kuin aiemmin, osaksi syystä että esimerkiksi Björkössä ei juuri ole netti-yhteyttä. Toisaalta en koe enää tarvetta kirjoittaa itse purjehduksesta, purjehdus taitaa olla nyt sen verran hallussa, että uuden asian opettelemisesta ei enää ole kyse. Nyt vain hiotaan ja ylläpidetään opittuja asioita.
Kiitos että olen saanut kokea tämän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti