lauantai 7. heinäkuuta 2018

Rentoa meri-elämää

Keskiviikko-aamu oli vielä hieman harmaa, mutta aurinko valtasi yhä enenevää sinistä taivasta vähitellen. Lähdimme matkaan moottorivoimin, koska tuulen voimakkuus oli vähäinen. Poikkesimme ensin pienehköön kauppaan Rosalan TP Marinassa. Kun pentteri oli täydennetty ja koira-kaverit jaloitelleet, irroitimme köydet ja suuntasimme Örön linnakesaareen.

Örössä on aina haastavaa saada satamapaikka, koska saari on niin suosittu, mutta onneksemme yksi alus oli juuri lähdössä, joten pääsimme heiltä vapautuvaan paikkaan! ☺
En ollut aiemmin kiertänyt Örön saaren pohjoiskärkeä; nyt lähdimme Juulian kanssa kävelemään merkittyä patikka-reittiä, Tico ja Taika tietysti mukana. Reitillä oli sekä metsää että niittyä, kallioita ja upeita näköalapaikkoja.
Illalla vielä saunaan ja nopea pulahdus mereen.
Myös seuraava päivä vietettiin rauhassa samassa satamassa; kävelimme nyt porukalla etelä-puolella olevalle hiekkarannalle. Siellä totutettiin pentuamme vedessä kahlailuun: Tico lähtee veteen aina ensimmäisenä mutta veden koskiessa vatsaa, köyristää selkänsä ja kahlaa maihin. Sen sijaan Taika-pentumme tuntuu tässäkin asiassa olevan ronskimpi; ei haittaa vaikka mahanalus kastuu!
Meri-ilma tuntuu aina väsyttävän niin että päiväunet maistuvat varsinkin ruokailun jälkeen. Söimme sataman Bistrossa kalaa ja härkää, jonka jälkeen osa lähti saunomaan ja osa miehistöstä vetäytyi nokosille (hauvelit lukeutuvat jälkimmäiseen). 😉
Perjantaina aamulla Taika herätteli tuttuun tapaan vienosti vingahtaen, joko kävisimme pihalla. Olimmekin suunnitelleet lähtevämme aamulla aikaisemmin matkaan, koska piti lähteä käymään kotisatamassa. Noin 8.30 puettiin jokainen miehistön jäsen pelastusliiviin ja irroitettiin köydet! Nyt tuulta olikin vähän reilummin, max 10 m/s, joten purjeilla päästiin hyvään vauhtiin! Kesän ensimmäiset kallistukset olivat itselleni taas hieman epämiellyttävät, mutta kurssin muutos sai Laureenan jälleen nousemaan pystympään ja matkustus oli itselleni mukavampaa. Koirat haluavat olla aina siellä missä mekin eli sitloodan penkeillä tai lattialla. Pentu olisi välillä tahtonut leikkiä, Ticon torkkuessa vakio-paikallaan.
Lounas nautittiin matkateon aikana; pastaa, tonnikalaa, oliiveja, sipulia, kookoskermaa...
Neljän ja puolen tunnin purjehduksen jälkeen saavuimme satamaan, kävimme asioilla ja lähdimme vielä reilun tunnin legille seuran saareen. Tässä aurinkoisessa saaressa olemme viihtyneet myös tämän koko päivän; paikalla on leppoisaa ja mukavaa seuramme jäsenistöä, saaren kallioilla ja metsässä voi retkeillä koirien kanssa ja tietysti saunotaan ja uidaan! Vesi on kylmää!
Parhaillaan paikalla on neljä koiraa, monissa veneissä matkustaa myös laivakoira!☺ Taika saakin tilaisuuden tutustua toiseen pentu-koiraan; kääpiösnautseri Viiviin, joka ensin vaikuttaa Taikan mielestä pelottavalta! Pari tutustumista ja Taika uskaltautuu haistelemaan, josta seuraa leikkiinkutsu! Hieno juttu; taas opittiin ihmeellisestä maailmasta jotain lisää!🐶


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti