torstai 29. heinäkuuta 2021

Säväyttävä Brännskär ja oma ajovuoro

 


Seuraava satamapaikkamme - Brännskär - oli hurmaava, viihtyisä saari. Saimme tällä ensimmäisellä vierailullamme todella positiivisen kuvan tästä kohteesta ja pysähdymme sinne varmasti jatkossakin! Vuokrasimme saaren pohjoissaunan tunniksi peseytymistä ja uimista varten. Pienen kävelymatkan ja metsäpolun päässä olikin kokonainen mökki terasseineen ja laitureineen. Saunan ikkunasta avautui eteemme rauhoittava saaristomaisema. Pohjoistuulen puhaltamissa kookkaissa aalloissa oli hyvä huuhtoa pois päivän rasitukset.






Kahvilassa oli kauniisti katettuna tarjolla aamupalaa, myös tuoreita sämpylöitä ja korvapuusteja sai heti aamutuimaan. Iltapäivän savukala oli erittäin maukasta.



Venenaapurit olivat mukavia ja illalla rupateltiin sekä seurattiin suuren, vanhan, purjealuksen rantautumista sille varatulle paikalle. Koirien kanssa lenkkeilyyn löytyi metsässä ja kallioilla risteileviä polkuja, joilla punkeista ei tuntunut olevan vaaraa. 
Brännskärissä on myös vuokralle tarjottavia mökkejä sekä lasiseinällä varustettu laavu merinäköalalla, korkealla kalliolla. Olisipa joskus mukava yöpyä siellä! Tähän saareen pääsee myös yhteysaluksella.


Seuraavana aamuna halusin olla ruorin takana ja tunnustella aaltojen sekä tuulen vaikutusta etenemiseen. Tuuli olikin ihan kohtalainen, max 9 m/s. Sivumyötäisellä aallot osuivat veneen takakulmaan ja pyrin pitämään veneen kulun tasaisena pyörittämällä ruoria aallot huomioiden. Pääsimme erittäin hyvään vauhtiin; 7,2 solmua! Kaukana edessämme kulkenut purjealus lopulta saavutettiin ja ohitettiin, meno tuntui mahtavalta! 
Puolentoista tunnin ohjailun jälkeen luovutin kippari -vuoron taas kapteenille. 


Tällaiset kokemukset purjehduksesta ja saaristosta palkitsevat omaa seikkailunhaluani ja kaipuuta luonnonhelmaan, veden ääreen, kauniisiin, rauhallisiin paikkoihin, joissa odottavat ystävälliset ihmiset ja unohtumattomat makuelämykset. 
Tämä pidempi purjehdusreissu oli lähestymässä loppuaan. Kahden yöpymisen päästä olimmekin taas kotisatamassa. 
Kiitollisena kohti seuraavaa matkaa ystävämme kanssa, josta seuraavassa päivityksessäni lisää. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti