torstai 29. heinäkuuta 2021

Ystävämme syntymäpäivä -purjehdus

 Joka kesä on mukavaa vaihtelua kutsua veneelle vieraita. Tämän kesän vierailu oli samalla syntymäpäivälahja hyvälle ystävällemme. Matka olikin varsin onnistunut ja ensikertalainen vieraamme ihastui merielämään.

Kuvat otettu retkiltä Hiittisten kirkolta,jonne sousimme soutuveneellä sekä Högsåran Farmor`s Cafesta. 



Ensimmäiset päivät olivat taas tämän kesän tapaan hyvin aurinkoisia ja kuumia. Tasaista moottoriajoa ja maisemien ihastelua, vapauden tunnetta. 


Saunoimme ja uimme, myös Taika kävi uimassa ja näytti nauttivan vilvoittavasta polskuttelusta.
Auringon suojaksi pystytettiin sitloodan päälle pappateltan katos. Katoksen alla oli hyvä nauttia kesästä, maisemista ja tunnelmasta. Ajatusten vaihto ja tunteiden jakaminen ystävien kesken - merkitsee itselleni paljon. Juhlajuomat kohotettiin!



Auringonlaskua iltauinnin aikaan, saunan terassilta. 




Seuraavina päivinä pääsimme nostamaan purjeita ylös. Aluksi tuuli oli leppoisaa, mutta muita kanssaveneilijöitä oli merellä runsaasti, joten tarkkana piti olla. Ohitussäännöt pitää olla hyvin mielessä ja tähystellä myös mahdollisia melojia, jotka etenevät melko huomaamattomasti matalalla, veden rajassa. 



Alitimme Lövön pitkän ja korkean sillan, jossa aina tuntuu ja näyttää siltä ettei mastomme voi mitenkään mahtua sillan alta!



Kauniiden auringonlaskujen, äänien ja kokemusten jakaminen ystävän kanssa, nautin!


Viimeisenä yönä alkoi sade, jota pidettiin veneen suojassa aamupäivän ajan. Kotisatamaan purjehdittaessa tuuli oli navakka, huipussaan 12 m/s ja antoi vieraalleemme tuntumaa, miltä tuntuu navakampi tuuli ja sen aiheuttama aallokko. Onneksi etelätuuli oli kuitenkin lämmin ja kurssin vaihtuessa enemmän pohjoiseen keinuminen tasaantui mukavaksi etenemiseksi aalloilla.

Ihanaa, kun on harrastus, jonka voi helposti jakaa ja harrastaa yhdessä ystävien kanssa.

Kiitos Merja! 














2 kommenttia: