perjantai 7. elokuuta 2015

Luonnonsaareen

Neljä päivää "jaksoimme" olla maissa, kun jo taas päätimme anoa lomapäivän pidennettyä viikonloppua varten! Vihdoin on luvattu Suomen kesään hellettä! Täytimme pentterin (jääkaapin, vihannekset ja hedelmät verkkokeinuun ja tietysti "herkkukaappiin" jotakin!), vettä tankkiin, jossa on SININEN korkki ja matkaan! Ystäville viesti; s/y Caribialla, joka nyt on naapurilaiturissa, kaikki hyvin!
Olipa ihanaa olla vesillä! Ihmeellistä, että vaikka tuulta oli vähän (3-5,5, m/s), purtemme "nousi tuuleen hyvin" ja saimme hyvät 4-5 solmun vauhdit! Hiljaista ja kaunista! Hyvä olla.






Välillä piti ottaa kyllä moottori avuksi, tuuli loppui tai oli täysin vastainen, eikä kryssimiseen lähdetty siinä kohtaa. Kolmisen tuntia tultuamme (ai niin, piti opetella puhumaan matkat maileina, ei tunteina), siis 11 mailia (19,8 km), ankkuroimme tuttuun luonnonsaareen. Ankkurointi meni hyvin, mutta köysien kanssa kiinnittämisessä kului tovi, ennenkuin saimme keulan ja portaat pysymään haluamassamme kohdassa. Köydet siis piti kiinnittää saarelta löytyviin männynkäkkäröihin. Sen jälkeen voikin taas ottaa rennosti; grillausta, aurinkoa, päikkärit!


Nyt rannassa näkyy selvästi jo sinilevää, joten tästä kohtaa emme mene uimaan. Mutta niemen kärjestä ehkä...?
Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti