maanantai 3. elokuuta 2015

Loman päätös

Ja nyt edellisen purjehdusreissumme kaksi viimeistä päivää s/y Caribian seurassa;
Lauantai oli yksi tämän kesän lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Tuulta oli jonkin verran, mutta koska laiturimme oli saaren suojaisella puolella, päivä tuntui heti aamusta helteiseltä! Niipä päätimme jäädä vielä yhdeksi yöksi Hundholmeniin, pursiseuran saaripaikkaan!
Lepopäivä siis varsinaisesta purjehtimisesta.
Saaressa tunnelma oli rento ja mukava, paikalla muutamia venekuntia, joista on tullut nyt muutaman vuoden seuran jäsenyyden aikana hyviä tuttavia.
Joten  kaikki siis irti lämmöstä ja lomasta; uintia, kokkailua yhdessä (molempien veneiden pentterit hyödyntäen), aurinkoa, pientä puuhastelua kuten veneen "huoltoa" ja saunan lämmitystä.




Kahvit juotiin Sannalta ja Juholta saamistamme kauniista lasiastioista!


Juuso otti meistä aikuisista varsin hyvän kuvan!


Purjehtimiseen liittyviä asioita tuli kyllä taas tänäänkin opittua; illemmalla pidettiin solmukoulua; tässä kuvassa harjoitellaan paalusolmua "yhdellä kädellä".


Lisäksi saimme jatkokurssia ja hienosäätöä jo opittuihin asioihin. Esimerkiksi genoan säätämisestä; mikäli takaliikki (takareuna) väpättää, on skuuttipiste liian takana, jos taas alaliikki väpättää, on skuuttipiste liian edessä. =) 
Sunnuntaina lähdimme purjehtimaan kohti kotisatamaa, otimme kuitenkin välietapiksi Kattisaaren, jossa päätimme pysähtyä ruokailemaan. Purjehtiessa Hangon väylää itään, seurassamme oli monia muitakin, luultavasti lomilta jo palaavia ja menossa kohti Helsinkiä. Matka oli miellyttävä, vene kulki hyvin, iso otettiin jo lähtiessä ykkösreiviin ja genoa auki kokonaan. Vaihtelimme tehtäviä niin että välillä Juha ajoi ja minä säädin purjeita ja välillä taas minä olin ruorissa navigoimassa ja tähystämässä merimerkkejä. Koko ajan pitää kyllä tietää, mitä toinen tekee tai aikoo tehdä. Kuten vendaa ja jiippiä (käännöksiä vasta- ja myötätuuleen) aloitettaessa meillä ajaja antaa käskyn, toinen valmistautuu köysien kanssa tulevaan käännökseen ja vielä ennenkuin käännetään, varmistetaan "onko valmis?", myöntävän vastauksen jälkeen käskyllä "käännytään" sitten kumpikin hoitaa oman osuutensa asiasta. Tämäkin oppi oli hyvä saada Juholta, sitä on käytetty ja nyt ymmärrän, miksi se on niin tärkeää! Jiippejä olemme tehneet vähemmän, mutta tänään niitäkin kokeiltiin ja silloin saa kyllä skuutata isoa keskelle aika nopsaan tahtiin, muutoin tuuli ehtii läväyttää koko purjeen puolelta toiselle vauhdilla ja se taas on rasite purjeille, puomille, mastolle... Avattaessa iso kokonaan auki, tässä kuvassa paapuurin puolelle, olemme käyttäneet preventteriä, jotta tuuli ei pääse heilauttamaan purjetta yhtäkkiä styyrpuurin puolelle. 



Ja niin pääsimme "lounaspaikkaamme" valmistamaan savulohisalaattia ja uusia perunoita, jotka tekivät jälleen hyvin kauppansa! Ankkurit ylös ja pakko lähteä kohti kotisatamaa, vaikka mieli jäi kylla merelle! 
Koska kesälomamme päättyi tähän, sopi kotimatkalla näkemämme täydellinen sateenkaari vaaleanpunaisin pilvin, kruunaamaan tämä upea ja uusi kokemuksemme ja sen myötä tulleet ystävät, elämykset ja energia! Toki purjehtiminen jatkuu vielä, mutta nyt vain viikonlopun mittaisina reissuina. Seuraavia lomia odotellen...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti