lauantai 6. elokuuta 2016

Pähkinäinen - Teersalo - Parattula - Houtsala



 
Tänään oli upea purjehduskeli! Aurinko paistoi, oli lämmin ja tuulta noin 6-7 m/s. Tuuli oli meille vastainen eli kryssituuli, mutta vene nousi hienosti tuuleen molempien purjeiden ollessa ylhäällä. Nyt kippari hoiti purjehtimisen, joka oli sinänsä vaivatonta; samalla halssilla mentiin melkein koko matka eli noin 14 mailia, vasta lopussa piti genoaa skuutata toiselle puolelle.
Näin ollen kipparitar sai ottaa päiväunet sitloodan penkillä laivakoira Tico kainalossaan, kun päivän lounas oli ensin valmistettu vinoissa olosuhteissa ja vähäiset tiskit tiskattu. Onneksi Juulia auttoi kuivaamisessa, astiat eivät olisi kaltevalla pöydällä kauaa pysyneet. Yksi veneilyn ja veneessä asumisen parhaita puolia on se, että kotityöt rajoittuvat vain noin parinkymmenen neliön kunnossapitoon. Halutessaan voi ruokailla myös kertakäyttöastioista ja muutoinkin tiskaus on minimissä. Ruoan valmistukseen on kaikilla aikaa osallistua, monesti miesväki grillaa ja naisväki hoitaa salaattipuolen. Leppoisaa yhdessäoloaikaa jää siis paljon, päivän purjehdusetapin jälkeen ja monesti myös sen aikana.
 
 
Viime blogi-päivityksen jälkeen purjehdimme Pähkinäisistä Teersaloon, jossa vietimme yhden illan ja yön kavereidemme seurassa. Sain hieman opetusta reitin suunnittelusta niin, että kompassi-suunnat laskettiin merikortista erannot huomioiden.
 
 
Ja tuttuun tapaan noin 11-12 aikaan siirtyminen seuraavaan paikkaan, joka oli Parattulassa Peterzenin vierasvenesatama.
 
 
Illalla bändi soitti rannassa mukavaa musaa ja päästiin vähän tanssahtelemaankin.
 
 
 
Tänään kävelimme Kustavin savipajalle, jossa on myös muuta katseltavaa, mm. hopeasepän paja. Elokuun päivä on ollut kuuma ja helteinen, varsinkin mantereella ollessa. Merellä ei koskaan ole tukahduttavan kuumaa.
Hyvästelimme jälleen jonkin aikaa kanssamme maileja taittaneet ystävämme ja aloitimme jälleen kerran nautittavan merimatkan.
 
 
 
Pian vapautuu Houtsalan rantasauna käyttöömme, siis saunakamppeita pakkaamaan! Mereen pulahdetaan myös varmasti!
Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti