keskiviikko 3. elokuuta 2016

Stenskäristä Pähkinäisiin

Nyt sai nukutuksi hyvin. Aamulla herättiin taas auringonpaisteeseen. Kaikki hyvin.
Stenskär oli kyllä todella viehättävä ja kaunis sekä hyvin hoidettu saari.



 
Sieltä lähdimme ostettuamme saaren antimia puodista muonavarastoihin.
 
 
 
Reittisuunnitelma valmiiksi, huomioiden mahdolliset sillat ja voimalinjat. Seuraava etappi olisi Pähkinäinen, jossa jo tänä kesänä Obelixilla kävimmekin. Mailit laskettiin merikortista; edessä olisi reilun 20 mailin purjehdus. Keskimäärin 5 mailia pääsee matkaamaan tunnissa, joten aikaa kuluisi noin nelisen tuntia. Tuulten ja sateiden tsekkaus netistä, sisällä kaikki tavarat kaappeihin ja ovet lukkoon, muutoin jotain voi särkyä veneen kallistuessa...tästäkin on kokemusta.
 
 
Tuulta oli aluksi 6-7 m/s, iso nostettiin kokonaan ja genoa vedettiin ulos. Pian pääsimmekin hyvään vauhtiin, tuuli oli vastainen eli kryssillä mentiin. Ajoin satamasta ja olin ruorissa ehkä ensimmäisen tunnin ajan.  Vene kallistui hienosti tuulen tarttuessa purjeisiin ja vauhtia oli maximissaan 7,1 solmua. Ohjatessa muistin saamani neuvot; keulan pyrkiessä nousemaan tuuleen, annetaan peräsimellä vastusta ja odotetaan, kun keula lähtee alas, hellitetään. Hienovaraista säätöä, ei isoja liikkeitä, niin alus kulkee mahdollisimman suoraan. Tunsin miten peräsimen liike vaikuttaa kulkuun ja vauhti lisääntyy. Vau!
Juhan ollessa ruorissa minä vuorostani hoidin skuuttaamisen. Vedimme ison skuuttiköyden styyrpuurin puoleisen vinssin kautta genoan paapuurin puoleiseen vinssiin kiinni. Näin saatoin istua ylempänä olevalla laidalla ja samalla, veneen äärimmilleen kallistuessa, löysätä ja taas kiristää skuuttia. Vauhtia riitti ja meno oli nautittavaa!


 
Nauvon ja Korppoon välinen sola vei tuulen ja genoa pyöri puolelta toiselle. Mutta taas isommalla aukealla, myötäisellä, saimme virsikirjalla yli 7 solmun vauhdit. Teinityttömme ilmoittautui vapaaehtoiseksi kokiksi ja nautimme lounaan matkan aikana.
Näin päivät tässä lajissa vaihtelevat ja purjehtiminen saaristossa oli jälleen tänään nautittavaa ja rentouttavaa.
 
Nyt on uitu ja saunottu, korttipeliporukka odottaa viereisessä paatissa. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti