tiistai 28. heinäkuuta 2020

Vene mökkinä

Lomaa vielä jäljellä. Ilmojen luvataan taas lämpenevän. Laureena saa miehistökseen muun perheen kuopusta lukuunottamatta. 
Paikallisesta marketista paljon vihanneksia, vähän lihaa, sieniä, tortilloja,kalaa ja matkaan!
Tuuli on täysin vastainen joten moottoriveneilemme pursiseuramme kauniiseen saareen. Perillä tuttu venekunta; mukavaa jutustelua, savuporokeiton nopea lämmitys, kalastusta ja koiralenkkejä korkealle kalliolle. 




Nyt korona-aikaan seuran saaren saunassa löylytellään miehistö kerrallaan. Meille huikataan vapautuvasta saunasta ja niin pääsemme ensin nauttimaan saunan kosteasta löylyistä ja sitten meriveden virkistävästä vaikutuksesta sekä keholle että mielelle.
Saunomisen jälkeen grillataan, keitetään uudet perunat ja valmistetaan värikäs salaatti. 
Rentoutunein mielin katselemme auringonlaskua ja tarinoimme "naapureiden" kanssa kallioiselle rannalle rakennetulla kaarevalla laiturilla. 



Maanantai-aamuna on ihana herätä merellä. Seuraava maanantai onkin jo työpäivä ja herätys tyystin erilainen. Olemme yöpyneet saaren laitureista länsipuolella, koska ennusteet lupasivat yöksi kohtalaista tuulta kaakosta. Yö on rauhallinen ja nukumme hyvin.

Puoli yhdeksän aikaan ylös, suomen lippu veneen perään ja Ticon & Taikan kanssa metsään kallioille. 
Tutkailemme pilvien ja tuulten suuntaa, vapaat kädet päättää, mihin veneen keula tänään kannattaa kohdistaa. Vai jäisikö vielä paikoilleen?
Aamupalan jälkeen alkaa ajatus jäämisestä toiseksi yöksi samaan saareen voittaa. Mikäpä täällä ollessa? 

Päivä on pilvinen mutta melko lämmin. Rauhallista rinnakkaiseloa. 
Laineen liplatusta ja lintujen elämää.
Uistelua ja uimista.
Lueskelua ja rentoa matkapelien pelaamista.

Lounaaksi tortilloja broilerilla, sipulilla varsineen, salaatilla, tomaateilla sekä kastikkeilla. 
Illallisella paistetaan sieniä. 


Olemme pitäneet webastoa eli veneen lämppäriä hetken päällä nukkumaan mennessä ja toisen kerran aamulla ensimmäisen koiralenkin aikana. Näin lämpötila on ollut meille sopivan viileä nukkuessa ja mukavan lämmin aamupala-pöydässä. 
Tänään taivas on ensin pilvinen mutta aamiaisen jälkeen jo alkaa pilvipeite rakoilla ja kapuamme alhaalta salongista ylös laiturille rupattelemaan. 
Molemmat naapuriveneet jatkavat matkaansa. Me katselemme hetken upeaa merikotkaa liitelemässä suoraan yläpuolellamme ja päätämme lähteä soutelemaan.


Koska Ahti ei tällä reissulla suonut antejaan, kaivamme lohifileen jääkaapistamme esiin ja syömme hyvän lounaan.
Joskus purjehdusreissu muistuttaa enemmän mökkireissua, kuinka hienoa että pursiseuran jäsenyydellä saa vapaaseen käyttöönsä tällaiset puitteet!
Kiitos Salon Pursiseura! 

M
Saaripaikan nimi uusin, Matin tekemin, kirjaimin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti