perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kokemusrikas päivä

Taas merellä! Tällä kertaa lähdimme Juhan kanssa kahdestaan matkaan. Vihdoin pääsimme tapaamaan Juhoa, Sannaa ja Juusoa Högsåraan!


Matka kotisatamasta perille kesti vajaa viisi tuntia, välillä sadekuurot pyyhkäisivät ylitsemme, välillä aurinko paistoi! Purjehdimme kuitenkin koko matkan.
Perillä saimme ystävällisen ja lämpimän vastaanoton ja paikan Caribian vierestä. Ilta kului syöden, saunoten ja rupatellen!


Tänään matka jatkui seuran saareen, Hundholmiin. Matka oli lyhyt, mutta sitäkin antoisampi! Oman säväyksensä matkantekoon antoi perässämme purjehtivat Juho ja Sanna, meidän piti siis tehdä matkaa "opemme valvovan silmän alla"... Toiseksi haastetta antoi sekä suoraan takaa puhaltava että puuskittainen tuuli. Tuulen puhaltaessa suoraan takaa, haasteellista meille on pitää virsikirjaa (jota tarinan mukaan Sanna on joskus erehtynyt nimittämään raamatuksi...) niin, että genoa pysyy vedossa. Eli nytkin genoa heilahteli puolelta toiselle ja minun piti jatkuvasti hyppiä veneen laidalta toiselle skuuttaamaan genoaa oikealle puolelle, sopivaan kireyteen. Olin pukeutunut aivan liian lämpimiin vaatteisiin! Vaikka tuuli oli puuskissa kova (14 m/s) ja taivas pilvinen, työn määrä nosti hien pintaan!
Puuskittainen tuuli taas sai aikaan sen, että tuulen tarttuessa purjeisiin, vene lähti kallistumaan voimakkaasti, mutta purjeiden säätäminen tuon hetkellisen tilanteen mukaisesti oli mahdotonta, koska puuskan jälkeen tilanne muuttui taas toiseksi! Piti siis sietää tällaista "heittelyä"!
Ja vaikka tuuli oli voimakas, purjeiden reivaamiseen ei lähdetty, koska etappi oli lyhyt.
Näiden lisäksi, puolitoistatuntiseen matkaamme mahtui vielä yksi haaste; brouchi! Eli voimakkaan tuulenpuuskan tarttuessa veneeseen, se kallistui äärimmilleen niin, että peräsimen vaikutus lakkasi ja vene kääntyi itsestään tuuleen. Tätä olimme kyllä jo osanneet ennakoida, Juhohan oli tämän kerran meille näyttänyt (onneksi!)! Niinpä olin jo tarttumassa ison purjeen skuuttiin, sitä löysätäkseni, mutta en ehtinyt ajoissa ja vene siis brouchasi!
Joten, tänään tuli opittua ja koettua kaikenlaista!


Perillä saaressa bikinit päälle ja uimaan! Samalla hoitelimme kumiveneen kanssa Caribian ankkurin uudelleen pitoon, koska ankkuri ei ensimmäisellä kerralla pitänyt! Ilta on kulunut mukavasti uusien ystäviemme seurassa, kokkaamme yhdessä, jutustelemme ja lämmitimme saunan.
Parhaillaan istumme sitloodassa, heinäkuun viimeisenä päivänä, täysikuuta ja kuunsiltaa ihaillen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti