perjantai 1. heinäkuuta 2016

Synttärit

Riippukeinu ja kumivene - ne oli tuotu viikolla veneelle valmiiksi ja tänään taas matkaan kolmen ihanan neidin kera; vietämme merellä tyttären 16 v. synttäreitä näin jälkikäteen.



Koska Tallinnan reissullamme kapteenimme oli huomannut ison purjeen pluffi-narun katkeilleen useasta kohdasta, oli hän tilannut meille uuden, käytetyn ison purjeen. Sitä kävimme myös viikolla vaihtamassa paikoilleen.



Tytöt olivat hienosti ajoissa valmiina; pääsimme irroittamaan köydet puolen päivän aikaan ja tuulen ollessa noin 5 m/s myötäiseen, molemmat purjeet avattiin kokonaan. Vauhtia oli maximissaan 6 solmua, genoan skuuttipisteet muistettiin vetää taakse. Uudessa purjeessa on erona vanhaan "läpilatat". Latta on purjeen poikki kulkeva lista, joka kai pitää purjetta muodossa. Nyt tuo ohut muoviputki ulettuu purjeen takareunasta etureunaan asti. Minusta purjeen muoto oli nyt erilainen.

Merellä oli useita purkkareita sekä nopeita moottoriveneitä. Kerrassaan upea purjehduskeli, musiikki soi, ruokaillaan ja nautitaan tunnelmasta. Seuran saaren aurinkoisemmalle puolelle "parkkiin" ja ei aikaakaan kun tytöt jatkavat matkaa soutaen toiseen saareen. Kunhan ensin selvitään ensimmäisestä vastaan tulevasta "ohjelmanumerosta"; se on pudonneen crocsin pyydystäminen merestä.








Harmi että saaremme saunan kiuas savuttaa, mutta eipä se tunnu vauhtia porukassa hidastavan; uimaan ja saunaan monta kertaa!
Ei tarvita muuta kuin korttipakka, niin aika nuorisolla kuluu kuin siivillä, kohta pitäisi meno saada sen verran hidastumaan, että iltapala saadaan kokatuksi.

Huomenna jatketaan seuraavaan satamaan!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti