tiistai 4. heinäkuuta 2017

Kolmas kesä merellä purjehtien

Vihdoinkin; Juhan kesäloma alkoi ja pääsimme lähtemään merelle! Koko pitkän ja pimeän syksyn sekä talven odotus, kevään huoltotyöt ja muutama viikonloppureissu takanamme olimme innokkaita pääsemään matkaan.
Jo sunnuntaina aloitimme pidemmän reissun valmistelut ja toimme veneelle osan tarvikkeista; astioita, pyyhkeitä, petivaatteita... Täytimme vesisäiliön ja tankkasimme. Joten eilen oli "helpompi" startata, silti matkatavaroita tuntui olevan enemmän kuin koskaan, =) Väki vähenee mutta laukkujen määrä suurenee?! Perinteinen käynti paikallisessa ruokamarketissa ja ruoka-kassien pakkaaminen jo täynnä olevaan farmariin, sitten matkaan.
Kotiin jäi "talonmies" ja vasta maalattu kotitalomme, hyvillä mielin urakan loppuunsaamisesta ajelimme kohti satamaa, jossa Laureena odotteli. Ilma oli aurinkoinen ja mieli korkealla.

Vastatuulessa moottorilla lähimpään seuran saareen: Kattisaareen. Aurinko ja sininen meri ottivat meidät vastaan ja saattelivat loman alkuun. Tico vainusi mielenkiintoisia tuoksuja merituulen tuomina.


Saaressa ei ollut muita venekuntia paikalla, saunaa lämmittäessä heitimme tikkaa ja Ticolle keppiä.Kaikilla oli kivaa!


Leppeiden löylyjen ja talviturkin heittämisen jälkeen istuttiin iltaa Laureenan sitloodassa ihaillen auringonlaskua!


Aamuyöstä unenpöpperöisenä kuulin sateen ropinan. Herätessämme sade oli kuitenkin tauonnut ja lähdimme matkaan. Vastatuuli oli jälleen seuralaisenamme, mutta purjeet nostettiin kuitenkin. Paattimme nousee aika hyvin tuuleen; iso ykkösreiviin ja genoa ensin kokonaan auki, myöhemmin reivasimme rullaa pienemmäksi. Tuuli oli alle 10 m/s mutta matkanteko tuntui hyiseltä ja hieman epämiellyttävältä, Juha ohjasi ja minä hoidin ison skuuttauksen. Sade tavoitti meidät hetken kuluttua.

Hangon väylällä kanssapurjehtijoita oli paljon. Parhaillaan ajoimme kolme purjevenettä hetken vierekkäin - kaikki kulkivat nyt moottorivoimin.
Vajaa pari tuntia niin olimme Hundholmenissa, seuraavassa seuran saaressa. Valmistin koko kolmen hengen miehistöllemme kookos- kesäkurpitsa-tonnikalapastaa, jonka nauttimisen jälkeen veneen webaston lämpö tuuditti porukan päiväunille.
Matkatavaroidemme järjestäminen eli monen repun ja kassin sisällön purkaminen veneen moniin pieniin säilytyslokeroihin ja kaappeihin, oli oma urakkansa. Juhan päivittelemä kassien ja nyssyköiden määrä alkoi pikkuhiljaa saada vahvistusta, kun laskin esimerkiksi kenkiä olevan matkassa noin 20 paria! Kääk!
Saunan löylyistä kävimme virvoittelemassa 14 asteisessa merivedessä. =) Iltapalan jälkeen uni maittoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti