sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Rauhallisella saarella aika pysähtyy

 Tämä päivä on vietetty maissa oleskellen. Keli olisi ollut ihan hyvä eikä mikään estänyt matkan jatkamista, mutta viikon purjehduksen jälkeen tuntui mukavalta hetkeksi pysähtyä ja nautiskella kiireettömyydestä sekä tutustua tarkemmin tämän saaren antiin.
Aamulla järjestelimme vähän veneessä paikkoja, veimme pyykit pyykkituvan koneeseen, kävimme kaupassa ja söimme pizzat ulkona. Tämä kaikki siis tapahtui tässä ihan rannan tuntumassa, sataman alueeella. Tunnelma täällä on verkkainen, ruuhkia ei ole missään ja historian havinaa huokuva ympäristö saa aikaan "pysähtyneen" olotilan.
Lueskelun ja päiväkahvien jälkeen päätimme lähteä Juulian kanssa pyörillä tutkailemaan saarta.
Pyörät vuokrattiin Gasthem Enighetenistä, joka on majoittanut vieraita jo 1700-luvulta lähtien.



 Pikainen opastus vuokraisännältä ja kartta mukaan, teitä ei tässä saaressa kovin moneen suuntaan ole, joten emme varmasti eksyisi. =)
Liikkuminen teki oikein hyvää, ylitimme kauniita siltoja, lyhyen lossimatkan ja kävimme lintutornissa. Matkaa kertyi kaikkiaan 36 kilometriä. Juha puolestaan käveli Ticon kanssa pidemmän kävelylenkin mm. paikallisen grundskolanin pururataa pitkin.




Nyt alkaa tuntua siltä, että on päässyt irti arjesta ja ajatukset ovat tässä hetkessä, näissä maisemissa. Muu on unohtunut eikä esimerkiksi viikonpäivillä ja ajanjuoksulla ole niin väliä. Ihan heti loman alkaessa ei tähän tunnelmaan pääse.

Lopuksi vielä muutama Juulian ottama kuva aiemmin tältä reissulta; Björkön luonnonsaaren tuuliselta kalliolta ja Föglön kauniit auringonlaskut. Kiitos tästä päivästä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti