tiistai 11. heinäkuuta 2017

Nautinnollista menoa

Eilinen oli aivan ihana purjehduspäivä! Tuulta oli 6-7 m/s, pääsimme hyvin etenemään luovimalla hieman vastaiseen tai sivumyötäisellä lipuen. Lämmittävä aurinko, kimaltava meri, pilvenhaituvia sinisellä taivaalla ja paljon muitakin purjeveneitä valkoisine purjeineen tai eri väristen genaakkeri-purjeiden kanssa.



Nostimme molemmat purjeet kokonaan ylös ja annoimme tuulen tarttua niihin! Vene kallistui ja vauhtia riitti! 


Olimme meille ihan uusilla reiteillä. Välillä varmisteltiin merimerkkejä vielä kiikarein ja merikortista suunniteltiin mahdollisimman suotuisaa nousukulmaa. Juulia valmisti sekä tarjoili miehistölle maistuvan lounaan.

Matkalla ohitimme yhden mielenkiintoisen vierasvenesataman, mutta kelin ollessa niin nautittava päätimme jatkaa eteenpäin! Nelisen tuntia purjeilla ja saavuimme seuraavaan "majapaikkaan", jossa ystävällinen satamapoika otti meidät vesiskootterin kanssa vastaan ja ohjasi sopivaan paikkaan veneen mittojen mukaan.  Satamakahvien aika! =)


Ehdimme hyvin alkuillasta tehdä vielä pitkän kävelylenkin koko porukalla kaupungin toiselle puolelle. 

 
 Mutta tulihan se sadepäiväkin sieltä! 


Koska tämä päivä ennusteiden mukaan olisi kokonaan sateinen, käytimme hyväksi satamamaksuun sisältyvän ilmaisen risteilyn vähän isommalla paatilla. Eckerö linjen tarjoili ruokaa pitkän kaavan mukaaan ja suhruinen sadepäivä kului mukavasti, valmiin ruoan äärellä. 
Tarkistin juuri sääennusteen ja onneksemme auringon pitäisi jälleen huomenna herätellä meidät uuteen päivään! Sitä kohti hyvillä mielin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti