torstai 20. heinäkuuta 2017

Puuskassa 18 m/s!

"Yhdeksän piste neljä!" huudahti kapu eilen, kun ylitimme selkää Korpoströmistä lähdettyämme.
Tuuli oli ollut kohtalainen (10-13 m/s) ja myötäinen, pelkkä iso purje oli vedetty ylös. Otimme Juulian ja Ticon kanssa rennosti sitloodan penkeillä nojaillen ja päivänokosia torkkuen, koska purjeiden trimmaamista tai muuta tarpeellista työtä ei ollut ja Juha hoiti ohjaamisen. Havahduimme kuitenkin tuohon huudahdukseen, tuuli nousi puuskassa jopa 18 metriin sekunnissa. Sussiunakkoon!

Ankkuroimme muutaman tunnin purjehduksen jälkeen Stenskärin lahdenpoukaman vastaiselle puolelle; Birskäriin. Luonnonsaari, josta löytyi huussi ja roskia varten kierrätyspiste. Totuttuun tapaan jo niiltä ajoilta kun lapset olivat pieniä, teimme "saarikierroksen" eli saaren rantoja kierretään omia polkuja pitkin, kallioilla kiipeillen niin pitkälle kuin päästään. Juulia teki oman kierroksensa ja me "varttuneemmat" omamme, tässä muutama Juulian ottama kuva korkealta kallioilta:



Pilvet täyttivät taivaan ja ilta oli kylmä. Muutoinkin tänä kesänä on vaatetusta pitänyt olla reilusti purjehdittaessa, esimerkiksi: termoleggingsit, purjehdus(toppa)housut, t-paita, fleece, purjehdustakki, huivi, lippis, hanskat ja vielä huppu päässä! Merivesi ei ole lämmennyt juuri ollenkaan 14 asteesta ylöspäin. Tuuli ulvoi. Teki mieli jonnekin lämpimään!
Yöllä sateet menivät ylitsemme.
Aamun aurinko oli niin tervetullut!


Pläkä. Jättäessämme saaret taaksemme meri oli aivan tyyni.
Pidin "siivouspäivän".


Yhtäkkiä Juha huutelee ylös kannelle; tuttuja tulee vastaan! Vauhtia hidastetaan hieman jotta ehditään vaihtaa pari sanaa ja huiskuttaa! Kiva nähdä vaikka näin sananmukaisesti; ohimennen! =)

Välillä koitamme josko pieni tuulenvire tarttuisi purjeisiin, mutta pääosan matkasta teemme tänään moottorilla. Määränpäätä lähestytään kapeaa väylää pitkin, ohi karien ja kallioiden. Suosittu paikka joten varmasti ruuhkaa on. Olen jo soittanut satamakonttoriin ja tiedustellut tilannetta. Joku voisi ottaa kylkikiinnitykseen jos vapaata paikkaa ei löydy...
Purjeiden lasku, tähystelyä ja Ticokin valpastuu jälleen. =)



Paikka löytyy mutta köysien säätäminen ottaa tovin koska poijua ei ole ja ankkuria ei saa käyttää. Olemme yhteysaluslaiturin kyljessä. Kiinnitämme venettä yhteistuumin naapuriveneen kanssa, osittain springillä kiinni myös heidän veneeseensä. Naapurin koira on onneksi tyttö, haistelevat Ticon kanssa laidan yli ja toetavat että tilanne ok. =) Ruokaa, lukemista, kahvit ja lepoa.



Yhteysalus ottaa jälleen väkeä sisään; siellä mukana hyvä ystäväni! Halauksia, hetken jutustelua ja jälleen huiskutetaan! "Nähdään taas!"
Saunasta menemme uimaan; ihanan virkistävä olo kun veri lähtee kiertämään ja kylmästä vedestä pääsee löylyn lämpöön!
Illan kävelyretki korkealle kalliolle, vanhana armeijan tukikohtana täällä myös muuta nähtävää; vierasmajaksi ja hotelliksi sekä ravintolaksi kunnostettuja siistejä tiloja ja upeita maisemia! Tästä paikasta pidämme!




Ja auringonlasku värjää vielä pilvet oranssinpunaisiksi, vastarannalla pastellinsävyisiksi, kaunista on!
Hyvää yötä kaikki ystäväni! =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti