sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Bomarsundista Getaan


Bomarsundin historiallisilta raunioilta jatkoimme taas kahden hyvin nukutun yön jälkeen matkaa, suuntana Ahvenanmaan pohjoisrannikko. Tuulta tälle päivälle oli luvattu vain noin 3-4 m/sekunnissa, joten meno olisi kaiketi verkkaista. Päivästä tulikin hyvin leppoisa. Alkumatkasta luovimme rauhalliseen tahtiin itä- ja länsimerkkien välissä ja sen jälkeen kurssi oli taas pitkään sama, joten automaattiohjauksen päällä ollessa voi lueskella, katsella maisemia, aaltoja, kuunnella radiota ym. (Cd:n kuuntelu ei onnistunut huolimatta sinnikkäästä yrityksestäni laittaa levyä sisään radioon. Lopulta annoin periksi; veneessä ei ole cd-soitinta!) Mutta sen sijaan Erik Pettersonin seikkailut Ahvenanmaalla 1800-luvulla olivat hyvää ajanvietettä!


Uusi löytöni tänään meidän yhä tutummaksi käyvästä purrestamme oli keinuva hella! En ollut edes tiennyt että sellaisia on olemassa! Keitin siis päiväkahvit kaasuliedellä, joka myötäili veneen liikkeitä niin, että vesi pysyi pannussa! 


Rakas ystävämme ja laivakoiramme Tico totuttautuu vähitellen purjeista lähteviin koviin ääniin ja keinuntaan. Onneksi hänellä on jo ennestään kokemusta merellä lomailusta, jotta kaikki ei ole niin uutta! Matkanteon aikana Tico on mielellään joko alhaalla tai sitloodassa jonkun sylissä. Mikäli miehistö on töissä, niin Tico otttaa paikan mahdollisimman kaukaa pelottavista purjeista ja jonkun jalkojen vierestä! 
Vaikka tuulet olivat tänään heikot, kulki paattimme 4-6 solmua ja vain paikoin otimme moottorin avuksi. Noin viiden tunnin purjehduksen jälkeen olimme perillä tässä mahtavassa satamapaikassa Geta Havsvidden. Erittäin hyvä ruoka, palvelu ja poreallas meren rannalla!


Näinpä on ensimmäinen lomaviikkomme takana ja purjehdusta erilaisilla tuulilla saatu harrastaa monta mailia! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti