keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kurssin muutos

Yöllä satoi tosi kovaa, naapuriveneen mukaan 40 milliä! Todellinen rankkasade siis! Aallot myös pääsivät iskemään veneen perään niin, että siitä kuului tasainen tömähdys läpi yön. Minä nukuin hyvin, välillä havahduin tuohon aaltojen ääneen, mutta Juha ja Juulia kertoivat nukkuneensa huonosti! Aamun keli oli kuitenkin aurinkoinen, tuuli jonkin verran. Aamutoimien (aamupala "terassilla", tiskaus, pappateltan purkaminen, koiran lenkitys) jälkeen meillä oli tarkoitus lähteä kohti Björkötä, siitä olisimme huomenna suunnanneet Jurmoon tapaamaan Juhoa perheineen.
Tuuli saaren takana olikin yllättävän kova, iso purje kakkosreiviin ja matkaan kohti vastaista lounatuulta! Aallot nostivat keulaa ja sen iskiessä takaisin veteen tyrskyt lensivät sitloodaan asti!



Tuulen nopeus vaihteli 9 yli 10 m/s, miten ne aallot nyt tuntuivatkaan niin isoilta?! Myös navigointi oli ensin haastavaa, kartalla reitti oli ok, mutta mikä aukko noiden saarien välistä nyt on se oikea?? Yhdessä katsottiin merikarttaa, plotteria ja edessä näkyviä saaria ja löydettiin oikea kurssi. Pian kuitenkin alkoi tuntua siltä, että koska koko edessä oleva matka olisi tällaista "hakkausta", emme etenekään suunnitelman mukaan, vaan otamme kurssin etelään. Juha etsi uuden kohteen kahden pitkänmallisen saaren välistä, jossa olemme kerran aiemminkin yöpyneet. 
Rantautuessa tähän paikkaan tuuli lähti viemään keulaa ja huusin Juhan avukseni pitelemään venettä aloillaan. Keulaköysi ei ulottunutkaan lähinnä olevaan puuhun, vaikka olimme valinneet pidemmät köydet. Juulia huudettiin vielä avuksi ja hän antoi meille lisää köyttä, jotta saimme keulan kiinni! Köysien kiristämistä ja säätöä jonkin verran, kunnes kaikki oli ok! 

Ilta tässä saaressa kului Juulian kanssa geokätköä etsien...


jalkakylvystä luonnonantimien kera nauttien...


ja tietenkin grillaten. Uinti korvautui suihkulla uimatasolla! 
Huomenna jatketaan uuteen, tänä kesänä avattuun paikkaan, Öröhön, mikäli "säät sallivat"  ja Juhon porukat tavataan myöhemmin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti