maanantai 20. heinäkuuta 2015

Ukonilma

Tänään päästiin jälleen lähtemään Juhan ja Juulian sekä Ticon kanssa reissuun! Tasan viikko on siitä kun rantauduttiin ja sinä aikanakin on purjehdittu; perheen miehet olivat pari päivää kalastelemassa!
Lähtö kotisatamasta olikin nyt jännittävä; kauniin aamupäivän jälkeen näimme todella tumman ja uhkaavan pilven lähestyvän! Kun vesitankit oli täytetty ja muonat laitettu jääkaappiin, lähdimme ripeästi pilven alta pois! 


Moottorilla siis mentiin ja kaasua lisättiin, kun jo muutama pisara tipahteli kannelle! Ulapalla näkyi jälleen sinitaivas, mutta mantereen musta mörkö tuntui saavuttavan ja valmistauduimme kunnon kaatosateeseen!


Taaksejäävät saaret peittyivät nopeasti harmaaseen vesisateeseen, mutta me sinnittelimme pilven reunan alla.


Salamointi näkyi ensin valonkajona harmaalla taivaalla ja kuului jylisevänä ukkosena hetkeä myöhemmin! Sitten näkyi jo selkeitä teräviä salamia pilvestä maahan! Oi mikä näky! Niitä en onnistunut tallentamaan.
Lopulta pilvirintama jatkoi matkaansa itään, meidän päästessä selkeämmän taivaan alle. Säästyimme siis!


Sillä aikaa kun minä laitoin ruokaa, Juha nosti yksinään molemmat purjeet! Tuntuu siltä että kippari hallitsee jo vallan mainiosti perusasiat ja pärjäilee tällaisella hiljaisella kelillä hyvin itsekseenkin! Minulla sen sijaan on vielä pohdittavaa esim. siinä, missä järjestyksessä asiat tehdään, kun purjeet lasketaan. Työnjako kun on mennyt niin, että minä toimin kapteenin käskyjen mukaan! Nyt sain harjoitella purjeiden alas reivaamista ihan omin avuin! Ensin genoa sisään eli skuutit löysäksi ja sen jälkeen purje vedetään rullalle. OK! Sitten ison purjeen lasku; 1. kiristä puominnostinta 2. löysää kiki (muistaakseni?) 3. avaa falli (köysi, jolla iso purje nostetaan/lasketaan) vinssin avulla ja kun Juha oli kääntänyt keulan vastatuuleen, päästetään falli irti nopeasti. Siitä kannelle auttamaan vielä purjetta (ratsastajia???) alas ja laskostamaan sitä purjepussiin. Onnistui melko hyvin, joitain virheitä tuossa selostuksessa saattaapi olla, nehän selviävät minulle sitten ajan mittaan..
Eli noin kolmen tunnin matkanteon jälkeen saavuimme Hundholmiin, seuran saareen, johon viimeksi käydessämme ihastuimme! Aurinko paistoi illan ja kävimme koko porukka soutelemassa!



Juulia sai nyt vastuulleen soutamisen ja me muut vain nautiskelimme rauhasta!



Sauna, meressä pulahdus ja päivä on pulkassa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti