torstai 23. heinäkuuta 2015

Uusi, yleisölle avattu Örö

Örö oli hyvä löytö! Aamu olikin erikoinen loma-aamuksi; olimme laittaneet herätyskellon soimaan klo 6.30! Koska olimme kuulleet, että tänä kesänä yleisölle avatussa Örössä on ruuhkaa, päätimme olla siellä ajoissa!
Purjehtiminen tänään oli hienoa; tuulta oli noin 5-7 m/s ja paatti kulki hyvin tasaisesti! Näin ollen aikaa ja tarkkaavaisuutta riitti myös "opiskeluun". Tosituuli - suhteellinen tuuli; miten ne erosivatkaan toisistaan? Styyrpuuri - paapuri?


Ollessani ruorissa oli pitkään tilanne, että vaikka irroitin otteeni, ruori ei liikahtanutkaan! Purjeet oli siis trimmattu juuri oikein! Satamassa peruutimme laituriin sivukiinnitykseen ja se onnistui hyvin!
Lähdimme tutkailemaan meille uuden kohteen antia ja heti rannassa tunnelma oli hyvä! Paikka on entinen puolustusvoimien tukikohta ja nyt avattu yleisölle. Täällä on pari viiden kilometrin reittiä, joita pitkin pääsee tutustumaan saaren historiaan ja luontoon. Lähdimme patikoimaan ja näimme matkan varrella peuran, supikoiran pennun (ilmeisesti, mikä muukaan se oisi voinut olla?), saaristometsää männynkäkkäröineen, kauniita värejä kukissa ja entisiä linnoituksen rakennelmia.





Ravintola oli siisti ja hyvää ruokaa kauniisti tarjolla!



Kahvilassa oli myös hyvä palvelu ja kaunista!




Voin lämpimästi suositella tätä paikkaa teille kaikille! Saareen pääsee myös yhteysaluksilla. Lisää tietoa löydät täältä www.örö.fi.

Parhaillaan paistaa aurinko, sateen mentyä ohi!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti